Over Sybil

Mijn naam is Lineke van Opzeeland, mijn sjamanistische naam is: Sybil.
In mijn werk als sociaal cultureel werker heb ik in de sector Welzijn veel ervaring opgedaan met kinderen, jongeren en volwassenen vanuit diverse buurten en scholen van Amsterdam. In samenwerking met kunstenaars, sporters, buurtbewoners, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties heb ik velen projecten opgezet en begeleid altijd met het doel de leefbaarheid, het plezier en geluk, en de verantwoordelijkheid van groepen en individuen te vergroten.

Als mensen-mens ben ik altijd geïnteresseerd geweest in het welzijn van mensen, in hun oorspronkelijkheid en spiritualiteit in de brede zin. Waarom zijn ze zoals ze zijn? Waar komen zij vandaan en waar gaan ze naar toe? En wie ben ik, waarom ben ik hier? En hoe kan ik bijdragen aan mijn eigen welzijn en dat van anderen ? En wat heeft moeder aarde, de planeet waarop wij leven en de natuur die ons omringt aan wijshedenvoor ons in petto?
Hoe kunnen we in deze moderne en hectische tijd voor haar zorgen en in harmonie met haar leven?

Of zoals ik schreef voor mijn initiatie als heks:
Lang geleden als kind, hield ik er al van om mij op mijn kamer terug te trekken bij kaarslicht, met wierook aan en luisterend naar bijzondere muziek. Ik schreef graag in geheime boekjes, of schilderde droomachtige en fantasierijke figuren, meestal vrouwen en vaak met een volle maan. M.b.v. de I Tjing of de Tarot probeerde ik meer zicht te krijgen op levensvragen en liefdes perikelen.
Ik hield van het oproepen van die speciale, mystieke sfeer.. Ik werd er rustig van, het hielp me te ontspannen en oplossingen te vinden voor situaties waarin ik me niet prettig voelde, maar bovenal kon ik zo contact maken met mijzelf en de krachten om mij heen.

Later vond ik ook een bijzonder plek, buiten in de natuur, in de buurt van mijn ouderlijk huis.. Daar kon ik uitkijken over het weiland, het onkruid ruiken en de vogels horen fluiten.
Ook praatte ik regelmatig met Alfred en zijn geliefde, twee eenden die daar lekker rond snaterden en die ik als mijn vrienden zag.

Als kind van een vader die op latere leeftijd yoga leraar werd en een moeder die haar eigen praktijk in natuurgeneeskunde begon, ben ik veel in contact geweest met verschillende spirituele opvattingen.
Maar ook zonder mijn ouders denk ik dat het iets is dat altijd al in mij aanwezig was.

Jaaa, met de ontdekking van het sjamanisme, eerst als heks (noord Europese tradities) en later van stromingen uit de hele wereld, kwam ik thuis!
De herinnering van veel wat ik ooit leefde kwam langzaam terug .
Sjamanisme maakt me blij, geeft me kracht, vertrouwen en focus.

En belangrijk om te zeggen Ik ben geen sjamaan, ik ben een gewone aardse vrouw van vlees en bloed, een vrouw die van het leven houdt, maar die ook nieuwsgierig is en wil leren over de donkere en lichte kanten van het leven. Daarmee ben ik een vrouw die sjamanistische activiteiten uitoefent.
De titel sjamaan werd vroeger bij de natuurvolken doorgeven bij geboorte of werd door de stam aan iemand gegeven die bepaalde eigenschappen en kenmerken bezat.

Ik heb diverse opleidingen en trainingen gevolgd van bijzondere leraren en sjamanen uit Nederland en het buitenland op het gebied van de Oude Religie, Meditatie, Sjamanisme, Reading, Healing en Energiewerk.

Opleidingen:
Margarita’s Heksenopleiding
Reading Opleiding Midden Nederland
School voor Sjamanisme

Orna Ralston (Zwitserland) – Sound healing
Ishy Cosby – medicijnwandeling en zweethut
Ahamkara (Siberië) – Siberisch Sjamanisme
Annika Zilliacus (Zweden) – Soul Retrieval
Elliott Rivera – Afrikaanse Cubaanse Santeria

Trainingen:
Peter de Haan – Basistraining sjamanisme, Soul Healing, Medicijnwiel
Sifra Nooter 

Sjamanisme

Systemic Ritual 

De magie van de vrouwelijke sexualiteit
Joke van Koningshoven (Parapsychologisch Instituut)
• De sjamaan in mij
• Dood & Sterven
• Extracties
• Soul Retrieval

Mindfulness – Mindfulness Amsterdam Noord

Psychopomp (begeleiding bij sterven)
Systemic Ritual – Daan van Kampenhout
Voice Dialogue, Wilma Lubberman, Maanoog
Trance Dance – Mark Hoek

Lity van Hoboken – communiceren en healing dieren

Sytemic Ritual & Opstellingen – Susanne Hazen

Schumann Instituut (Anton Teuben) – Schumann Resonantie

Norberto Jurasek (Brazilië) – Ayahuasca
Lila Lilith (Israel) – Holy Whore/ Esoteric Belly Dance/